Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
    Влез в сайта на Франсизкуб , виж им номерата на магазините в София и звънни.На мен са ми били от полза точно с алтернатора на 159-ка , а и не само на нея.
    мерси колега свърших си работа
    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
      Влез в сайта на Франсизкуб , виж им номерата на магазините в София и звънни.На мен са ми били от полза точно с алтернатора на 159-ка , а и не само на нея.
      От тия нищо не купувай, че пак ще пишеш тук.
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Подарявам предни подкалници за 159 в горе-долу добро състояние.

На левия му беше счупена престилката и аз навремето я ших с тел. Препоръчвам да се махне тази глупава престилка (рязане по зеления пунктир - точно по шева се пада). Демек е перфектен.
        Click image for larger version

Name:	IMG_1537.jpg
Views:	1
Size:	91.8 Килобайта
ID:	2341122

Name:	IMG_1538.jpg
Size:	89.7 Килобайта
ID:	2341123

Name:	IMG_1539.jpg
Size:	87.6 Килобайта
ID:	2341124

Десния му липсва част от полезната площ над престилката (червения пунктир), но е възможно да се залепи едно парче пластмаса и да стане като нов. Препоръчвам и на него да му се изреже престилката, или каквото е останало от нея (по зеления пунктир).

Name:	IMG_1535.jpg
Size:	94.7 Килобайта
ID:	2341125

Name:	IMG_1536.jpg
Size:	90.8 Килобайта
ID:	2341126

Name:	IMG_1540.jpg
Size:	93.7 Килобайта
ID:	2341127
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Бърз въпрос: Как се сменят крушките на габаритите отпред? (развих капачката, но понеже нямам директен поглед, има вероятност да сътворя нещо, за което не съм подготвен)
          Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

• Първоначално публикувано от vudi Покажи съобщение
            Бърз въпрос: Как се сменят крушките на габаритите отпред? (развих капачката, но понеже нямам директен поглед, има вероятност да сътворя нещо, за което не съм подготвен)
            има едно палче в горния край на фара дърпаш на вън и готово
            sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Направо си е дръжка. Аз имах неблагоразумието да я счупя и ваденето на крушката си беше приключение. Така, че внимавай като дърпаш.
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

• Крушки винаги културно с едно малко огледалце и евентуално фенер, а като я слагаш може да гледаш направо през фара. Като всеки ремонт - трябва да виждаш какво правиш. Много хора пъхат ръка и дърпат нещо там, бутат ..
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• И преди да я набуташ пръчката във фара, вадиш щеката за измерване на маслото и капваш една капка върху цокъла.
                  След това дърпането на цокъла става много лесно.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    И преди да я набуташ пръчката във фара, вадиш щеката за измерване на маслото и капваш една капка върху цокъла.
                    След това дърпането на цокъла става много лесно.
                    Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Крушки винаги културно с едно малко огледалце и евентуално фенер, а като я слагаш може да гледаш направо през фара. Като всеки ремонт - трябва да виждаш какво правиш. Много хора пъхат ръка и дърпат нещо там, бутат ..
                    Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
                    Направо си е дръжка. Аз имах неблагоразумието да я счупя и ваденето на крушката си беше приключение. Така, че внимавай като дърпаш.
                    Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                    има едно палче в горния край на фара дърпаш на вън и готово
                    Благодаря ви! Ще запретвам ръкави!
                    Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

• Някой може ли да ми даде сайт за части на 159. Търся части за горивната система обаче в българските сайтове не намирам дизелови помпи......

Comment

• Какви части ти трябват по-точно? Косер продават ремонтен кит за помпи Бош на цена около 20-тина лв.
                        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                        ex Alfa 156 1,9 JTD
                        ex Alfa 75 1,8

Comment

• Искам да видя колко струва нова помпа.Защото искат да ми рециклират моята, а аз се чудя дали направо да не купя нова.Помпата която прави високото и ниското налягане.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:46 ----------

Искат ми доста пари за рециклиране и затова питам а не намирам в сайтовете как вървят цените ...

Comment

• 2 са помпите, едната е в резервоара и прави ниско налягане, другата прави високо налягане. Предполагам, че става дума за помпата за високо налягане. Ако е протекла, сменяй уплътненията и си карай...реално аз такава счупена помпа още не съм срещал.
                            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                            ex Alfa 156 1,9 JTD
                            ex Alfa 75 1,8

Comment

• Проблема е там че в сервиза я свалиха и ми казаха че частите по нея са за смяна...Също така и че инжекторите на дюзите са за смяна. Интересно ми е дали кола на 200 000 км тези всички неща трябва да се сменят и дали наистина живота им е до там ?

Comment

• Ами възможно е, само ако е карана тия километри с биодизел, иначе се опитват да се окъпят ми се струва. От къде си?
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X